• Toimituskulut 6,90 - Ilmainen toimitus yli 99 € tilauksiin
  • Lähetykset 1-2 arkipäivässä!
  • Toimituskulut 6,90 - Ilmainen toimitus yli 99 € tilauksiin
  • Lähetykset 1-2 arkipäivässä!

Eräkivi nahkakotelossa

Tuotenumero: E5

Varastossa
Toimitusaika: 1-3 päivä(ä)

Kuvaus

Eräkivi nahkatupessa vyökiinnityksellä.

Kulkee kätevästi mukana eräretkillä. Yksi sivu pyöristetty nylkypuukon kaarevaa terää varten. Saa riittävän terävyyden kohtuullisen nopeasti.


Koko n. 120x30x10mm

Eräkivi sopivan pieni taskussa tai erärepussa kuljetettavaksi, mutta kuitenkin riittävän iso pinta puukon teroitukseen. Muutama veto hiomakiveen, kun alkaa tuntumaan siltä, että hirven karva on tehnyt puukolle tehtävänsä hirveä nyljettäessä… ja taas homma luistaa. Huomioi kiven kapea kärki, kapealla kärjellä pääset myös ahtaisiin rakoihin, mm juustohöylät, siivutuskoneiden terät ja tietysti myös koukkujen väkäset. Yksi sivuista on pyöristetty  esim.nylkypuukon kaarevaa terää varten. Wästikivi ei mene tukkoon metallista eikä ruosteesta kun hiot veden kanssa. Voidaan myös hioa ruostuneet hiiliteräspuukot ruosteettomiksi. Hienojakoinen kivi puree  hyvin terään, ei kuitenkaan jätä terää karheaksi vaan saat kierteettömän terän. Jos paksu eläinrasva tukkii kiven, voi sen pestä  astianpesukoneessa tai fairilla kuumassa vedessä.

Nahkatupessa on vyökiinnitys. Kestää kymmeniä vuosia. Nahkatupet mustana tai ruskeana. Laita lisätietoihin väritoivomus, muussa tapauksessa toimitus joko mustalla tai ruskealla tupella.